Retsept ja fotod Tuuli Mathisen

Retsept

Kahele

Koostisosad

  • 6 kammkarpi
  • 50 g võid
  • Hakitud peterselli
  • Sidrunimahla
  • 3 küüslauguküünt
  • 30 g riivitud parmesani
  • Soola ja pipart

Valmistamine

Sulata kammkarbid. Patsuta kuivemaks ja aseta ahjuplaadile koos karbiga. Maitsevõi valmistamiseks haki petersell ning küüslauk peeneks, sega sidrunimahla ja toasooja võiga. Maitsesta kergelt soola-pipraga. Jaga või karpidele ning puista juurde veel veidi peenelt riivitud parmesani. Grilli mõned minutid ahjus kuuma grillelemendi all, kuni karbid on kuldsed. Ära üle küpseta!

Võid kammkarpe ka pannil küpetada. Selleks kuumuta pann korralikult kuumaks ja tõsta siis kammkarbid pannile ning jäta paariks minutiks ilma liigutamata küpsema kuni pind on kuldne. Keera siis ümber. Samal ajal sulata maitsevõi ja lase kergelt mullitama. Tõsta kammkarbid soojendatud taldrikule ning kalla peale kuum särisev maitsevõi. Serveeri kohe.

Kammkarbid

Kammkarbid oma imeliselt õrna ihu ja delikaatse maitsega on tõeline delikatess, mille puhul kehtib reegel, et vähem on rohkem ehk maitsestamisega ei tasu liialt hoogu sattuda. Võid, peterselli, tiba küüslauku ning parmesani on just paras kogus maitseid, millega kammkarpe vääristada. Ja kindlasti väldi ülekuumutamist, et hõrk ning siidine liha tuimaks ei muutuks.