Retsept ja fotod Tuuli Mathisen

Aeg kokku 20 minutit
4 portsjonit

Koostisosad

  • 500 g hiidkrevetisabasid sulatatuna
  • 2-3 hakitud küüslauku võid kasutada ka jahvatatud küüslauku
  • Jupp ingverit hakituna (võid kasutada ka ingveripastat või jahvatatud ingverit)
  • 1/2 punast paprikat tükeldatuna
  • 1/2 rohelist paprikat tükeldatuna
  • Pool brokolipead õisikutena
  • Õli praadimiseks
  • Soola ja pipart
  • Seesamiseemneid ja hakitud rohelist sibulat

Kaste:

  • 3-4 sl Hoisin kastet
  • 3-3 sl sojakastet
  • 1 sl tšilli-oa kastet chilli bean sauce
  • 1 sl riisiäädikat
  • 1 tl suhkrut
  • 1 tl maisitärklist

Valmistamine

Sulata ja nõruta krevetid. Kõige parem on krevetid eelmisel päeval sügavkülmast tavakülma tõsta. Maitsesta soola ja pipraga.

Sega väikeses kausis kokku kõik kastme ained.

Kuumuta pannil õli ja kui kasutad värsket küüslauku ja ingverit, siis kuumuta need kiirelt õlis läbi. Ära pruunista. Lisa pannile krevetid ja prae kiirelt, kuni krevetid hakkavad värvi muutma. Lisa pannile köögiviljad, voki korra õlis läbi ja kalla siis peale kaste. Sega läbi ja lase paar minutit keeda, et kaste ühtlaselt pakseneks. Tõsta pann tulelt ära ja tõsta kaste kaussi või taldrikutele. Puista peale seesamiseemneid ja hakitud rohelist sibulat. Serveeri koos aurutatud riisiga.

Loe ka Tuuli artiklit
“Hoisin kastmes krevetid köögiviljadega ja veidi ühest väärt poest ka”