Retsept ja fotod Tuuli Mathisen

Retsept

Neljale

Koostisosad

  • 800 g magevee hiidkreveti sabasid suuruses 6/8
  • 0,5 dl oliiviõli
  • 3-4 küüslauguküünt
  • Sidrunimahla ja riivitud sidrunikoort
  • Hakitud värsket peterselli
  • Soola ja pipart

Valmistamine

Sega oliivõli purustatud küüslaugu, sidrunimahla ning -koore, hakitud peterselli ning soola ja pipraga. Tõsta krevetisabad marinaadi ning jäta paarikümneks minutiks marineerima.

Kuumuta grill ja grilli krevette mõlemalt poolt, kuni need on värvi muutnud. Juurde sobib pakkuda näiteks vürtsikat sriracha kastet või sriracha majoneesi, mida leiab samuti Kariamarketist.

Krevette on grillil lihtne ja mugav valmistada. Seekord sai krevette marineeritud klassikalises neljast lihtsast komponendist kokku segatud marinaadis ehk kokku said sidrun, oliivõli, küüslauk ja petersell. See kooslus toimib alati ilmeksimatult. Eriti mõnus suvisel ajal, kui küüslauk ning petersell on maitseküllased ja värsked. Kariamarketist leiab krevette nii koorituna kui koores, toorena kui eelküpsetatuna, tervena või sabadena ning erinevas suuruses. Nii leiab igaüks oma lemmiku. Mina kasutasin tooreid magevee hiidkreveti sabasid, mis on küll koorega, aga samas puhastatuna ehk soolikas on sabalt juba eemaldatud ja krevetid võib otse marinaadi või ka grillile panna.