Retsept ja fotod Tuuli Mathisen
Gochujang on Korea köögist pärit fermenteeritud tšillipasta, mis on hästi iseloomuliku ja selgelt äratuntava maitsega. Korea köögis kasutatakse seda piltlikult igal pool ja sageli just mereandidega, seega on gochujang marinaad grillitud krevettidele igati õigustatud valik. Nii krevetid kui ka gochujang pasta leiad loomulikult KariaMarketist.
Krevette valides tasub teada, et pakendil olev number näitab seda, mitu krevetti on ühes kilos ehk siis mida väiksem on number, seda suuremad on krevetid. Suurus 8-12, mida mina kasutasin tähendab siis päris pirakaid ja mahlaseid krevette. KariaMarketi valikus on krevette väga suures valikus ja leiab nii erinevas suuruses kui peaga ja peata tooreid ja eelkuumutatud krevette. Grillihooajal tasub ka neid endale sügavkülma varuda, sest grillitud krevetid on lihtsalt nii head!
Loe ka Tuuli artiklit
“Grillitud rohekarbid ja hiidkrevetid. Selle hooaja grillilemmikud”
Retsept
Aeg kokku 15 minutit
3 portsjonit
Koostisosad
- 1 kg tooreid hiidkrevetisabasid
- Soola ja pipart
- Serveerimiseks hakitud rohelist sibulat või murulauku
Gochujang marinaad:
- 2 sl gochujang pastat
- 1-2 purustatud küüslauguküünt
- 2 sl oliiviõli
- 2 sl sidrunimahla
- 1 sl mett
Valmistamine
Sulata sügavkülmutatud krevetid aeglaseks tavakülmikus.
Pane puidust tikud veidi aega enne grillima hakkamist vette likku.
Koori krevetid. Vajadusel eemalda ka soolikas. Kariamarketi krevettidel on see juba tehtud. Maitsesta krevetid soola ja pipraga.
Sega omavahel marinaadi ained. Lükka krevetid 3-4 kaupa vardasse ja pintselda siis marinaadiga. Jäta umbes pooleks tunniks maitsestuma.
Kuumuta grill ja õlita see kergelt. Grilli krevette mõlemalt poolt seni, kuni läbipaistev sisu on värvi muutnud. Väldi üleküpsetamist, krevetid küpsevad kiirelt. Küpsemise ajal võid krevette marinaadiga veel lisaks pintseldada. Tõsta grillilt ja soovi korral pintselda veel korra kastmega. Puista peale hakitud rohelist sibulat ja serveeri kohe.