
Retsept ja fotod Tuuli Mathisen
Retsept
4 portsjonit
Koostisosad
- 125 g riisinuudleid
- 2-3 sl õli
- 1 sibul, hakituna
- 2-3 küüslauguküünt, hakituna
- 300 g tooreid krevette
- 2 muna
- 100 g mungoa idusid
- Serveerimiseks hakitud maapähkleid
- Hakitud rohelist sibulat
Pad Thai kaste:
- 1,5 sl tamarindi pastat
- 2 sl pruuni suhkrut
- 2 sl kalakastet
- 2 sl austrikastet
Valmistamine
Tõsta nuudlid suuremasse kaussi ning kalla peale keev vesi. Leota 5 minutit, siis kurna sõelal ja loputa külma veega. Ära jäta nuudleid liiga kauaks ligunema.
Sega kausis kastme ained. Tõsta kõrvale.
Kuumuta vokkpannil õli, küpseta mõne minuti jagu sibulat ning küüslauku. Lisa pannile krevetid ja prae mõni minut, kuni krevetid on värvi muutnud. Klopi munad lahti ning lükka siis pannil krevetid veidi kõrvale ning kalla muna pannile. Vajadusel lisa pannile veel täiendavalt õli ning küpseta, kuni muna on hüübinud. Sega muna ja krevetid omavahel läbi. Lisa pannile idud, eelnevalt kurnatud riisinuudlid ning kaste. Prae kõik mõne minuti jooksul läbi.
Puista juurde hakitud roheline sibul ja osa hakitud maapähklitest. Kuumuta kõik segades läbi ning tõsta siis pann tulelt ära. Tõsta Pad Thai taldrikule ja puista peale veel hakitud maapähkleid ja rohelist sibulat. Võid lisada veel laimimahla. Serveeri kohe.
NIPP! Kui tamarindi pastat ei õnnestu saada, võid kastme teha ka ketšupiga. Selleks sega 1 sl ketšupit, 2 sl pruuni suhkrut, 2 sl kalakastet, 2 tl austrikastet, 2 sl riisiäädikat või 1 sl valge veini äädikat.

Kes Tais reisinud, on kindlasti proovinud ka Tai köögile nii iseloomulikku Pad Thai nuudlirooga kanaga, krevettidega või tofuga. Maitsev ja mõnus on see igal moel ning valmistamine ei ole kuigi keeruline: vaja läheb õigeid komponente ja umbes pool tunnikest ning autentse maitsega Pad Thai ongi taldrikul. Võtmekomponendiks on kaste, kus tamarind annab Pad Thai kastmele selle õige iseloomuliku hapuka maitsenüansi, soolakust ja sügavust lisavad kala- ning austrikaste ja magusust pruun suhkur.
Sarnase retsepti järgi võid valmistada Pad Thai nuudleid ka kanaga või tofuga. Riisinuudleid võid ka külmas vees leotada, aga sel juhul arvesta 2-3 tunniga.
